Káva

Naše kávová zrna přebírá a praží již sedmým rokem pravidelně každý týden mladá sympatická Eva v malé  pražírně v Nižboru. Káva se s vám dostane tedy vždy čerstvá a plná těch nejlepších vůní a chutí. 

Káva

Existuje 24 produktů.

Zobrazení 1-12 z 24 položek

Aktivní filtry

ZIMBABWE AA JERSEY ESTATE

ZIMBABWE AA JERSEY ESTATE

<p>Káva pochází z plantáží okolo  vesnice Mount Selinda, která se nachází v nadmořské výšce 1100 m n.m.  ve východních horách Zimbabwe v provincii Manicaland. Jedná se o výjimečně krásnou přírodní oblast v blízkosti hranic s Mosambikem.</p> <p>Region: Mount Selinda, Manicaland<br />Nadmořská výška: 1100 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: catimor, caturra<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °°<br />Chuťový profil: oříšky, lesní plody<br />Příprava: espresso, moka konvička, french press</p> <p></p>
Cena 70,00 Kč
SEDLČANSKÉ KAFÍČKO

SEDLČANSKÉ KAFÍČKO

<p>Jedná se o sametově jemnou kávu, která Vás zaujme bohatou krémou a silným aroma s tóny čokolády a tropického ovoce.</p> <p>80% arabika<br />20% robusta</p> <p><br />Druh: arabica, robusta<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: čokoláda, tropické ovoce<br />Příprava: espresso, moka konvička, french press</p>
Cena 66,00 Kč
SALVADOR SHG EP

SALVADOR SHG EP

<p>Salvador má díky sopečné půdě a mírnému klimatu ideální podmínky pro pěstování kávy. Tato arabika pochází z plantáží v okolí sopky Quetzaltepec v pohoří Cordillera del Bálsamo.</p> <p>Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.</p> <p>Označení SHG (strictly high grown) znamená, že káva byla vypěstována ve vyšších nadmořských výškách, a to minimálně 1300 m n.m.</p> <p>Region: Cordillera del Bálsamo<br />Nadmořská výška: 1300 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: bourbon, pacas, catimor<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: čokoláda, karamel, banán<br />Příprava:  espresso, moka konvička</p>
Cena 70,00 Kč
RWANDA INTORE

RWANDA INTORE

<p>Rwanda se dnes řadí na 9. místo mezi  africkými  producenty kávy. Neexistují  zde žádné  velké kávové farmy. Veškerá káva pochází od malých farmářů, jejichž plantáže se rozprostírají třeba jen na rozloze 1 ha. Kávové třešně jsou zde sbírány ručně, dále zpracovány proplachováním a sušeny na slunci.<br /><br />Nadmořská výška: 1600 m n.m.<br />Driuh: arabica<br />Odrůda: bourbon<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °°  <br />Chuťový profil: mango, pomeranč, vanilka<br />Příprava: espresso, moka konvička</p>
Cena 70,00 Kč
PERU SHB GR. 1 EP ORGANICS

PERU SHB GR. 1 EP ORGANICS

<p>Káva pochází z plantáží  v okolí města Rodriguez de Mendoza, nedaleko  hranic s Ekvádorem. Obrovskou výhodou této oblasti jsou teplé dny a chladné noci a nadmořská výška 1500 - 1800 m n.m. Když k tomu přidáte velmi pečlivou práci při pěstování a zpracování kávových zrn místními farmáři, vyjde vám  ta nejkvalitnější peruánská káva.</p> <p>Označení GR. 1 (Grade 1) znamená vysoké číselné označení jakosti kávy. Čím je číslo nižší, tím měně defektů káva obsahuje. Káva s označením Gr. 1 je tedy lepší a kvalitnější. Číselná stupnice je od 1 do 5.</p> <p>Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.</p> <p></p> <p>Region: okolí města Rodriguez de Mendoza<br />Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: bourbon, typica, catimor<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: oříšky, čokoláda<br />Příprava: espresso, moka konvička, french press</p>
Cena 70,00 Kč
PAPUA NEW GUINEA SIGRI

PAPUA NEW GUINEA SIGRI

<p>Kávovníky v Papui Nové Guinei rostou většinou na malých farmách, které leží na lesních mýtinách i hluboko v pralesích v nadmořské výšce až 1600 m n.m. Tato arabika pochází z farmy Sigri, z údolí Wahgi v západní části Papui. Jedná se o kávu velmi oblíbenou.</p> <p>Region: Waghi Valley<br />Farma: Sigri<br />Nadmořská výška: 1600 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: typica<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: čokoláda, smetana, oříšky, tropické ovoce<br />Příprava: espresso, moka konvička</p>
Cena 70,00 Kč
PANAMA SHB BOQUETE LA...

PANAMA SHB BOQUETE LA...

<p>Tato panamská výběrová arabika pochází z farmy La Gloria Estate. Ta se pyšní velmi kvalitními zrny z kávovníků, které rostou v písčité půdě bohaté na minerály. Plantáže se nacházejí ve výšce okolo 1400 m n.m.</p> <p>Označení SHB (strictly hard bean) znamená, že jsou kávová zrna tvrdší, hustší a kvalitnější, mají delší dobu zrání. Plantáže, na kterých se kávovníky pěstují jsou ve vyšších nadmořských výškách a mají ty nejlepší klimatické podmínky. </p> <p>Region: Boquete<br />Farma: La Gloria Estate<br />Nadmořská výška: 1360 - 1500 m n.n<br />Druh: arabica<br />Odrůda: Caturra, Catuai, Typica<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: karamel, kakao, tropické ovoce<br />Příprava: espresso, moka konvička</p>
Cena 100,00 Kč
MEXIKO SHG EP ESMERALDA

MEXIKO SHG EP ESMERALDA

<p>Tato káva pochází z nejznámějšího regionu Oaxaca, který se nachází na jihu Mexika. Kávové plantáže farmy Esmeralda jsou ve výšce 1100 - 1600m n.m. Kávová zrna jsou zde zpracovávána s obrovskou péčí,  jedině pranou metodou a jsou sušená na slunci.</p> <p>Region: Oaxaca<br />Nadmořská výška: 1100 - 1600 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: Typica, Bourbon, Feather Hidalgo<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: burské oříšky, čokoláda, citrusy<br />Příprava: moka konvička, espresso, aeropress</p>
Cena 70,00 Kč
MALAWI AA PLUS PAMWAMBA

MALAWI AA PLUS PAMWAMBA

<p>V Malawi je jen pár malých oblastí, které jsou využívány k pěstování kávy.  Tato arabika pochází z regionu Thyolo, který leží v jižní části tohoto exotického afrického státu. Plantáže vlastní pár malých farmářů a kávovníky zde rostou na příkrých svazích v nadmořské výšce 1000 - 1500 m n.m. Jsou součástí původního pralesa a velká většina z nich také zabraňuje erozi půdy.</p> <p><br />Region: Thyolo<br />Nadmořská výška: 1000 - 1500 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: Catimor, SL28<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °°°<br />Chuťový profil: ostružiny, čokoláda</p>
Cena 70,00 Kč
KENYA AA PLUS MOUNT SELECTION

KENYA AA PLUS MOUNT SELECTION

<p>Oblast Nyeri v Keni, která leží pod hory Mt. Kenya je známá pěstováním velmi kvalitní kávy. Podmínky pro její pěstování jsou zde perfektní. Plantáže se nacházejí v nadmořské výšce až 1600 m n.m. </p> <p>Označení AA určuje velikost zrn. Největší zrna (převážně keňská káva) jsou označena AAA. Nejnižší označení jsou A, AB, ABB, B, C</p> <p>Region: Mt.Kenya<br />Nadmořská výška: 1600 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: bourbon<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení °°<br />Acidita: °°°<br />Chuťový profil: mléčná čokoláda, broskve květ černého bezu<br />Příprava: moka konvička, espresso, filtrovaná káva, french press</p> <p></p>
Cena 80,00 Kč
KÁVA HOGOFOGO 250 g

KÁVA HOGOFOGO 250 g

<p>Tato směs vybraných 100% arabik, které pocházejí z kubánských a panamských plantáží, Vás zaujme jemnou chutí s tóny oříšků a hořké čokolády.</p> <p></p>
Cena 250,00 Kč
INDONESIA SUMATRA LINGTONG...

INDONESIA SUMATRA LINGTONG...

<p>Káva pochází ze střední části ostrova Sumatra, která se jmenuje Lingtong Nihuta a nachází se v blízkosti jednoho z nejhlubších jezer,  jezera Toba. Jedná se o sopečnou oblast. Plantáže se nacházejí v nadmořské výšce 1500 - 1800 m n.m. <br />Káva z této oblasti má plné tělo a je velmi oblíbená pro svou kořenitost.<br /><br />Odrůda:Lasuna, Onan Ganjang, Jember<br />Ruční sběr<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br /><br />Kyselost: střední<br />Tóny: skořice, čokoláda, cedr, kandované ovoce</p> <p></p>
Cena 70,00 Kč