HONDURAS SHG EP MARCALA
Výrazná káva s tóny třešní a marcipánu s lehkou příjemnou aciditou.
Honduras v minulosti nepatřil kvalitou kávy k těm nejlepším producentům světa. Změna přišla, když se země zapojila do světového kávového obchodu legislativně. Od té doby se kvalita kávy zvýšila a díky ideálním klimatickým podmínkám, nadmořské výše a vzdělaností místních zemědělců se nyní káva z Hondurasu řadí mezi ty nejlepší.
Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.
Označení SHG (strictly high grown) znamená, že káva byla vypěstována ve vyšších nadmořských výškách, a to minimálně 1300 m n.m.
Region: La Paz, Marcala
Nadmořská výška: 1400 m n.m.
Druh: arabica
Odrůda: Catuai, Caturra
Metoda zpracování: washed (promytá)
Stupeň pražení: °°°
Acidita: °°
Chuťový profil: třešně, mandle, oříšky
Příprava: filtrovaná káva, výraznější espresso, moka konvička