

Výrazná, sladká káva s intenzivními tóny oříšků a čokolády
Káva pochází z plantáží v okolí města Rodriguez de Mendoza, nedaleko hranic s Ekvádorem. Obrovskou výhodou této oblasti jsou teplé dny a chladné noci a nadmořská výška 1500 - 1800 m n.m. Když k tomu přidáte velmi pečlivou práci při pěstování a zpracování kávových zrn místními farmáři, vyjde vám ta nejkvalitnější peruánská káva.
Označení GR. 1 (Grade 1) znamená vysoké číselné označení jakosti kávy. Čím je číslo nižší, tím měně defektů káva obsahuje. Káva s označením Gr. 1 je tedy lepší a kvalitnější. Číselná stupnice je od 1 do 5.
Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.
Region: okolí města Rodriguez de Mendoza
Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.
Druh: arabica
Odrůda: bourbon, typica, catimor
Metoda zpracování: washed (promytá)
Stupeň pražení: °°°
Acidita: °
Chuťový profil: oříšky, čokoláda
Příprava: espresso, moka konvička, french press