

Káva s jasným citrusovým profilem, nádechem květin a vyšší kyselostí,
Ethiopie je kolébkou kávy. Ještě dodnes tu rostou kávovníky volně. Oblast Sidamo je v Ethiopii nejproduktivnější kávovou oblastí. Zrna, která odtud pocházejí patří k těm nejtvrdším a na pohled nejsou moc pěkná. Ale nenechte se odradit. Etiopskou kávu ocení hlavně milovníci kyselejších káv.
Označení GR. 1 (Grade 1) znamená vysoké číselné označení jakosti kávy. Čím je číslo nižší, tím měně defektů káva obsahuje. Káva s označením Gr. 1 je tedy lepší a kvalitnější. Číselná stupnice je od 1 do 5.
Region: Sidamo
Nadmořská výška: 1900 m n.m.
Druh: arabika
Odrůda: směs původních odrůd Ethiopian Heirloom
Metoda zpracování: washed (promytá)
Stupeň pražení: °°
Acidita: °°°
Chuťový profil: citrusy, květiny, hořká čokoláda
Příprava: filtrovaná káva, espresso, moka konvička, french press