

Káva s plnou sladkou chutí čokolády, karamelu a banánů
Salvador má díky sopečné půdě a mírnému klimatu ideální podmínky pro pěstování kávy. Tato arabika pochází z plantáží v okolí sopky Quetzaltepec v pohoří Cordillera del Bálsamo.
Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.
Označení SHG (strictly high grown) znamená, že káva byla vypěstována ve vyšších nadmořských výškách, a to minimálně 1300 m n.m.
Region: Cordillera del Bálsamo
Nadmořská výška: 1300 m n.m.
Druh: arabica
Odrůda: bourbon, pacas, catimor
Metoda zpracování: washed (promytá)
Stupeň pražení: °°°
Acidita: °
Chuťový profil: čokoláda, karamel, banán
Příprava: espresso, moka konvička