AeroPress Aerobie
Pomocí aeropressu si připravíte velmi jednoduše skvělou kávu doma i na cestách.
Aeropress je u nás v Čechách stále ještě novinkou. Byl vynalezen v Americe panem Alanem Adlerem v roce 2005
Káva v aeropressu lze připravit dvěma způsoby:
1) hlavní píst se sítkem proložíme papírovým filtrem určeným do aeropressu a položíme na prázdný šálek. Dovnitř válce nasypeme čerstvě umletou kávu (jemně namletou, 16-20g) a zalijeme horkou vodou(95°C) Káva se začne filtrovat do šálku. Zasunutím pístu do válce přefiltrujeme tlakem celý obsah do šálku.
2) píst nasadíme na válec a válec postavíme na píst. Poté do válce nasypeme čerstvě umletou kávu (střední hrubost, 15g) a zalijeme horkou vodou. Horní část válce uzavřeme sítkem s papírovým filtrem. Následně celý aeropress otočíme, položíme na hrnek a tlačíme pístem dolů.
Díky aeropressu si užijete skvělou kávu, která bude mít plnější tělo a zároveň nebude příliš silná.