Jednodruhové kávy

V nabídce najdete ta nejlepší zrna z různých koutů světa.

Procestujte s námi svět se šálkem dobré kávy!

Jednodruhové kávy

Existuje 21 produktů.

Zobrazení 1-12 z 21 položek

Aktivní filtry

COLUMBIA SUPREMO EP MEDELLIN

COLUMBIA SUPREMO EP MEDELLIN

<p>Kolumbie patří mezi největší producenty kávy na světě. Plantáže se nacházejí v nížinách i horách od And po Kordillery. Díky různým nadmořským je káva z každé oblasti velmi rozdílná. Vždy má ale silné aroma a výraznou chuť. </p> <p>Kávové plantáže v oblasti Medellinu jsou ve výšce až 2200 m n.m. a díky vulkanické půdě andských hor má káva z této oblasti velmi specifickou chuť.</p> <p>Pojem Supremo je nejvyšší slovní označení velikosti zrn. </p> <p>Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.<br /><br /></p> <p>Region: Medellin<br />Farma: Villa Maria<br />Nadmořská výška: 2200 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: caturra<br />Metoda zpracování: mokrá<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °°<br />Chuťový profil: grep, bergamont, čokoláda<br />Příprava: espresso, french press, aeropress</p>
Cena 70,00 Kč
CUBA SERRANO LAVADO

CUBA SERRANO LAVADO

<p>Káva Serrano Superior pochází z jihu Kuby z horské oblasti Sierra Maestra. Plantáže jsou umístěny v nadmořských výškách okolo 1200 m n.m.  Díky jedinečnému klima se spoustou slunečních paprsků a vlhkostí oceánského vzduchu je kubánská káva opravdu výjimečná svou chutí i vůní.</p> <p>Region: Sierra Maestra<br />Nadmořská výška: 1200 m n.m.<br />Druh: arabika<br />Odrůda: typica<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení:°°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: oříšky, tabák, med<br />Příprava: espresso, moka konvička, frenchpress</p>
Cena 80,00 Kč
GUATEMALA SHB EP HUEHUETENANGO

GUATEMALA SHB EP HUEHUETENANGO

<p>Tato káva pochází z guatemalské oblasti Huehuetenango Highland. Jedná se o vulkanickou oblast a plantáže se zde nacházejí velmi vysoko - až 2000 m n.m.</p> <p>Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.</p> <p>Označení SHB (strictly hard bean) znamená, že jsou kávová zrna tvrdší, hustší a kvalitnější, mají delší dobu zrání. Plantáže, na kterých se kávovníky pěstují jsou ve vyšších nadmořských výškách a mají ty nejlepší klimatické podmínky. </p> <p>Region: Huehuetenango<br />Nadmořská výška: 1400 - 2000 m n.n.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: Caturra, Catual, Bourbon<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: čokoláda, mandle, broskve<br />Příprava: espresso, moka konvička, french press, aeropress</p>
Cena 70,00 Kč
INDIA PLANTATION A

INDIA PLANTATION A

<p>Arabica byla do Indie přivezena z Jemenu již v roce 1620. Jednou z hlavních kávových oblastí je Karnataka a většina kávy je pěstována drobnými zemědělci. Zrna této kávy byla vybrána z různých plantáží podle jejich kvality a velikosti. </p> <p></p> <p>Region: Karnataka<br />Nadmořská výška: 1000 - 1500 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: Kent, Katimor, S.795<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: mléčná čokoláda<br />Příprava: espresso, french press</p> <p></p>
Cena 70,00 Kč
KENYA AA PLUS MOUNT SELECTION

KENYA AA PLUS MOUNT SELECTION

<p>Oblast Nyeri v Keni, která leží pod hory Mt. Kenya je známá pěstováním velmi kvalitní kávy. Podmínky pro její pěstování jsou zde perfektní. Plantáže se nacházejí v nadmořské výšce až 1600 m n.m. </p> <p>Označení AA určuje velikost zrn. Největší zrna (převážně keňská káva) jsou označena AAA. Nejnižší označení jsou A, AB, ABB, B, C</p> <p>Region: Mt.Kenya<br />Nadmořská výška: 1600 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: bourbon<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení °°<br />Acidita: °°°<br />Chuťový profil: mléčná čokoláda, broskve květ černého bezu<br />Příprava: moka konvička, espresso, filtrovaná káva, french press</p> <p></p>
Cena 80,00 Kč
PAPUA NEW GUINEA SIGRI

PAPUA NEW GUINEA SIGRI

<p>Kávovníky v Papui Nové Guinei rostou většinou na malých farmách, které leží na lesních mýtinách i hluboko v pralesích v nadmořské výšce až 1600 m n.m. Tato arabika pochází z farmy Sigri, z údolí Wahgi v západní části Papui. Jedná se o kávu velmi oblíbenou.</p> <p>Region: Waghi Valley<br />Farma: Sigri<br />Nadmořská výška: 1600 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: typica<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: čokoláda, smetana, oříšky, tropické ovoce<br />Příprava: espresso, moka konvička</p>
Cena 70,00 Kč
RWANDA INTORE

RWANDA INTORE

<p>Rwanda se dnes řadí na 9. místo mezi  africkými  producenty kávy. Neexistují  zde žádné  velké kávové farmy. Veškerá káva pochází od malých farmářů, jejichž plantáže se rozprostírají třeba jen na rozloze 1 ha. Kávové třešně jsou zde sbírány ručně, dále zpracovány proplachováním a sušeny na slunci.<br /><br />Nadmořská výška: 1600 m n.m.<br />Driuh: arabica<br />Odrůda: bourbon<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °°  <br />Chuťový profil: mango, pomeranč, vanilka<br />Příprava: espresso, moka konvička</p>
Cena 70,00 Kč
ZIMBABWE AA JERSEY ESTATE

ZIMBABWE AA JERSEY ESTATE

<p>Káva pochází z plantáží okolo  vesnice Mount Selinda, která se nachází v nadmořské výšce 1100 m n.m.  ve východních horách Zimbabwe v provincii Manicaland. Jedná se o výjimečně krásnou přírodní oblast v blízkosti hranic s Mosambikem.</p> <p>Region: Mount Selinda, Manicaland<br />Nadmořská výška: 1100 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: catimor, caturra<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °°<br />Chuťový profil: oříšky, lesní plody<br />Příprava: espresso, moka konvička, french press</p> <p></p>
Cena 70,00 Kč
MEXIKO SHG EP ESMERALDA

MEXIKO SHG EP ESMERALDA

<p>Tato káva pochází z nejznámějšího regionu Oaxaca, který se nachází na jihu Mexika. Kávové plantáže farmy Esmeralda jsou ve výšce 1100 - 1600m n.m. Kávová zrna jsou zde zpracovávána s obrovskou péčí,  jedině pranou metodou a jsou sušená na slunci.</p> <p>Region: Oaxaca<br />Nadmořská výška: 1100 - 1600 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: Typica, Bourbon, Feather Hidalgo<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: burské oříšky, čokoláda, citrusy<br />Příprava: moka konvička, espresso, aeropress</p>
Cena 70,00 Kč
HONDURAS SHG EP MARCALA

HONDURAS SHG EP MARCALA

<p>Honduras v minulosti nepatřil kvalitou kávy k těm nejlepším producentům světa. Změna přišla, když se země zapojila do světového kávového obchodu legislativně. Od té doby se kvalita kávy zvýšila a díky ideálním klimatickým podmínkám, nadmořské výše a vzdělaností  místních zemědělců se nyní káva z Hondurasu řadí mezi ty nejlepší.<br /><br /></p> <p>Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.</p> <p>Označení SHG (strictly high grown) znamená, že káva byla vypěstována ve vyšších nadmořských výškách, a to minimálně 1300 m n.m.</p> <p>Region: La Paz, Marcala<br />Nadmořská výška: 1400 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: Catuai, Caturra<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °°<br />Chuťový profil: třešně, mandle, oříšky<br />Příprava: filtrovaná káva, výraznější espresso, moka konvička</p> <p></p>
Cena 70,00 Kč
BRASIL SANTOS NY 2

BRASIL SANTOS NY 2

<p>Brazílie je největším a nejdůležitějším kávovým producentem na světě. Brasil Santos pochází z oblasti  Sao Paulo. Santos je označení podle brazilského přístavu Santos, který je největším kontejnerovým přístavem v jižní Americe. Právě sem se sváží káva z celé oblasti a pak putuje dál do všech koutů světa.</p> <p>Označení NY 2 znamená druhý nejvyšší stupeň kvality podle newyorské klasifikační tabulky.</p> <p></p> <p>Region: Sao Paolo<br />Nadmořská výška: 900 - 1100 m n. m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: Catuai, Caturra<br />Metoda zpracování: suchá<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: čokoláda, pomeranč<br />Příprava: espresso, french press<br />Vhodné také pro domácí a kancelářské automatické kávovary</p> <p></p>
Cena 70,00 Kč
PERU SHB GR. 1 EP ORGANICS

PERU SHB GR. 1 EP ORGANICS

<p>Káva pochází z plantáží  v okolí města Rodriguez de Mendoza, nedaleko  hranic s Ekvádorem. Obrovskou výhodou této oblasti jsou teplé dny a chladné noci a nadmořská výška 1500 - 1800 m n.m. Když k tomu přidáte velmi pečlivou práci při pěstování a zpracování kávových zrn místními farmáři, vyjde vám  ta nejkvalitnější peruánská káva.</p> <p>Označení GR. 1 (Grade 1) znamená vysoké číselné označení jakosti kávy. Čím je číslo nižší, tím měně defektů káva obsahuje. Káva s označením Gr. 1 je tedy lepší a kvalitnější. Číselná stupnice je od 1 do 5.</p> <p>Označení EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla ručně přebrána a zbavena defektních zrn. Je stanoven maximální povolený počet defektních zrn na určitou gramáž. Ty nejlepší kávy bývají přebírány až 3x, aby se přítomnosti defektů co nejvíce zabránilo.</p> <p></p> <p>Region: okolí města Rodriguez de Mendoza<br />Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.<br />Druh: arabica<br />Odrůda: bourbon, typica, catimor<br />Metoda zpracování: washed (promytá)<br />Stupeň pražení: °°°<br />Acidita: °<br />Chuťový profil: oříšky, čokoláda<br />Příprava: espresso, moka konvička, french press</p>
Cena 70,00 Kč